Echografie

Echografie“Sinds ik met een mobiel echo-apparaat werk en paarden in hun eigen omgeving behandel hoef ik bijna nooit meer te sederen voor het echografisch onderzoek.”

Echografie zijn geluidsgolven waarmee de weke delen van een paard in beeld gebracht kunnen worden. Het is een mooie aanvulling op röntgen omdat daarmee alleen de botten in beeld gebracht kunnen worden. Met mijn mobiele echo-apparaat kan ik pezen, gewrichtsbanden, gewrichtskapsels, gewrichtsvloeistof maar ook de hals, rug en SI-gewrichten in beeld brengen.

Bij peesblessures begeleid ik de gehele revalidatie met duidelijke opbouwschema’s en adviezen, ook voor wat betreft huisvesting en voeding. Als een paard vanwege bijvoorbeeld een peesblessure langere tijd op rust moet is dat vervelend, maar mijn doel hierbij is om deze tijd te benutten en het paard uiteindelijk na de blessure beter te laten zijn dan voor de blessure.

Wilt u weten of een behandeling zinvol is voor uw paard? Neem dan gerust contact op voor meer informatie, tarieven of het maken van een afspraak.