Chiropractie

Chiropractie“Het mooiste van de chiropractie vind ik de totale lichaamsbenadering.”

Chiropractie is  met name gericht op de wervelkolom, maar ook de benen worden in het onderzoek en eventueel behandeling meegenomen. De wervelkolom begint vanaf de schedel met 7 halswervels, 18 borstwervels met ribben, 5 of 6 lenden wervels, het bekken met heiligbeen en de staart wervels.

In de gehele wervelkolom kunnen blokkades voorkomen, wat betekent dat de bewegingsmogelijkheid tussen 2 opeenvolgende wervels verminderd is. Door deze blokkades ontstaat er lokaal een verhoogde spierspanning en mogelijk ook pijn. Deze blokkades kunnen optreden door bijvoorbeeld een val, compenseren in de wervelkolom bij kreupelheid, verkeerd rijden, een slecht passend zadel, de bouw van het paard, verkeerde hoefstand en dergelijke.

Bij het kraken, liever spreken we van een manipulatie, wordt met een korte krachtarm met een zeer snelle beweging in een specifieke richting op de wervel de bewegingsruimte vergroot, neemt de spierspanning af en wordt pijn verminderd.

Wilt u weten of een behandeling zinvol is voor uw paard? Neem dan gerust contact op voor meer informatie, tarieven of het maken van een afspraak.