Dryneedling en taping

DierenartsPaard dryneedling“Doordat ik dryneedling met chiropractie combineer kan ik paarden nog beter helpen die vast lopen in hun eigen te hoge spierspanning. Met hulp van taping kan ik verkeerde ingesleten patronen helpen doorbreken.”

Bij dryneedling worden zogeheten “trigger points” aangeprikt met een dunne accupunctuur naald. Hierdoor wordt het lichaam zelf aangezet om dit triggerpoint op te lossen. Het resultaat van dryneedling is dat niet alleen de spier die is aangeprikt, maar ook de zogeheten hele spierketen waarin deze spier zich bevindt gaat ontspannen. Meestal gebruik ik het na chiropractisch te hebben behandeld omdat het elkaar versterkt. Het komt ook voor dat ik bij een eerste behandeling alleen dryneedling geef vanwege een te hoge spierspanning waardoor chiropractie niet effectief genoeg kan zijn. Bij een vervolg afspraak kan dan wel goed chiropractisch behandeld worden.

Taping kan zorgen voor aanspanning of ontspanning. Meestal gebruik ik het tijdens rijden of longeren om paarden op een prettige en vriendelijke manier een bepaalde spier of spiergroep beter te laten gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij buikspieren of de biceps van het achterbeen. Het kan ook helpen om een paard  beter na te laten geven, door de onderhals spier ontspannend te tapen. Ik probeer de tape altijd uit en bij voldoende effect leer ik je hoe je zelf de tape kunt aan brengen en gebruiken.

Wilt u weten of een behandeling zinvol is voor uw paard? Neem dan gerust contact op voor meer informatie, tarieven of het maken van een afspraak.