Over mij

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, studierichting paard. Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij een bekende paardenkliniek op de Veluwe. Na nog kort in Noord Limburg werkzaam te zijn geweest ben ik in 2014 mijn eigen praktijk DierenartsPaard gestart.

In mijn praktijk combineer ik de traditionele diergeneeskunde met aanvullende behandelingen zoals chiropractie, dryneedling en taping. Daarnaast werk ik als freelancer voor andere praktijken. Ik rijd zelf van kind af aan paard en ben tijdens mijn studie ook kandidaat-instructeur geworden. Al zolang als ik me kan herinneren wilde ik dierenarts worden en in mijn eerste jaar werd voor mij duidelijk dat ik paardendierenarts wilde worden. Ik vind paarden de fijnste dieren om mee te werken en de diergeneeskunde ervan het meest uitdagend. Met mijn eigen paard Britt (v. Sandro Hit) kan ik helaas geen wedstrijden meer rijden, maar hoop dat in de toekomst wel weer te kunnen met mijn eigen fokprodukt Khloe JFB (v. Alexandro P).

Na mijn studie heb ik me via diverse opleidingen verder verdiept in de diagnostiek en behandeling van het bewegingsapparaat van het paard. Van 2009 tot 2012 heb ik het ISELP (iselp.org) traject gevolgd om nog meer te leren over orthopedie en echografie. Van 2012 tot 2014 heb ik de chiropractie opleiding Focus on the Equine Spine gevolgd en in 2015 heb ik de BackBone-Academy en IVCA-certificering behaald in Duitsland.

In 2014 ben ik gecertificeerd dryneedling therapeut (dryneedlingtherapeut.nl) en vet rehab tape practioner (tierklinik-luesche.de) geworden. Mezelf blijven ontwikkelen en bijblijven bij de nieuwste ontwikkelingen is voor mij essentieel om plezier te houden in mijn vak en mijn patienten de beste en nieuwste behandelingen te bieden.

In 2016 heb ik de opleiding voedingsconsulent paard van Bonpard (bonpard.nl) afgerond.

drs. Jantine Busscher
DierenartsPaard