Bemoeial

DSC_3778

Eind vorig jaar behandelde ik een springpaard waar de ruiter zelf niet bij kon zijn, maar wel de vader van de ruiter. Deze vader deed een groot deel van de verzorging en ging ook altijd mee op concours. Na verloop van tijd kreeg ik toch wel het idee dat deze vader mij een wel erg grote bemoeial vond. Ik was toch gekomen om alleen dat paard te kraken?

Gelukkig stond het paard netjes op zijn ijzers en hoefde ik geen commentaar op de hoefsmid te leveren, maar een paar andere essentiële randvoorwaarden waren toch wel degelijk mis. Onlangs was het voer veranderd op aanraden van de lokale voer leverancier en aangevuld met 2 verschillende supplementen. Ik hoefde niet eens aan het rekenen te gaan om er achter te komen dat dit paard veel te weinig vitamine E kreeg.

Helaas had ik ook wat aan te merken op het net nieuwe zadel. Ik was bij dit paard gevraagd omdat het last had van de rug. Niet zo gek als de kussens van het zadel erg hard en erg plat zijn.

Ben bang dat ik me bij de zadelmaker en voerleverancier niet echt populair heb gemaakt, maar voor mij staat het welzijn van het paard voorop!

In mijn volgende blogs zal ik verder ingaan op de zaken om het paard heen waar ik me mee bemoei en waar je zelf op kunt letten.